
The Children’s Center olarak hazırlık grubunu, bir çocuğun hayatında akademik ve sosyal gelişimle dolu önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirmekteyiz. Uzman kadromuzla birlikte; öğrencilerin kendilerini güvende hissedebilecekleri sıcak ve keşfetmeye açık sınıf ortamları oluşturma konusunda büyük bir çaba göstermekteyiz.
GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
- FİZİKSEL GELİŞİM
- 10 saniye veya daha uzun süre tek ayak üzerinde durur
- Takla atabilir
- Çatal ve kaşık ve bazen de sofra bıçağı kullanır
- Tuvaleti bağımsız olarak kullanabilir
- Salıncaklar ve tırmanışlar
- Geliştirilmiş koordinasyon (kolların, bacakların ve vücudun birlikte çalışmasını sağlamak)
- SOSYAL GELİŞİM
Bu dönemde, çocukların oynadığı taklit oyunları artık daha karmaşık, fantezilerle ve hayal gücüyle doludur. Çocuğunuzun ortak bir hedefe ulaşmak için başkalarıyla oynadığını ve paylaşımda bulunduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bu dönemde, çocuğunuzun sosyal anlamda arkadaşlarıyla olan iletişimlerinin ciddi anlamda geliştiğini ve ortaya çıkan problemleri kendilerinin çözmeye çalıştığını gözlemleyebilirsiniz. Çocuklar sosyal anlamda ciddi bir gelişim gösterdiklerinden dolayı kendi başına oynamaktansa arkadaşlarıyla oynamayı tercih etmektedirler.
DİL GELİŞİMİ
- Zaman kavramlarını anlamaya başlarlar.
- 10’a kadar sayabilirler.
- Telefon numarasını bilir
- Neden sorularına cevap verebilirler
- Basit şekiller çizebilirler
- Harfleri kopyalabilir ve kendi adını yazabilirler.
- Resimli kitaplar okuyabilirler
- Kuralların önemini ve kuralların arkasındaki basit nedenleri anlayabilirler.
Ailelere Öneriler
- Fiziksel aktiviteyi cesaretlendirin: Birlikte farklı sporlar ve eğlenceli aktiviteler yapın. Bu tarz etkinlikler, işbirliği yapma, müzakere etme, adil oynama gibi sosyal becerileri öğretir.
- Çocuğunuzu basit ev işlerine dahil edin: sofrayı kurmak veya temiz kıyafetleri kaldırmanıza yardım etmesi konusunda cesaretlendirin. Bu tarz etkinlikler, çocukların düşünme becerilerini geliştirirken aynı zamanda işbirliği ve sorumluluk alma gibi becerilerin gelişmesinde de katkı sağlar.
- Her gün oyun için zaman ayırın. Çocuğunuzla her gün sadece 10 dakika bile olsa oynayın. Birlikte oynamak size çocuğunuzun dünyasına girme ve onun düşüncelerini ve duygularını öğrenme şansı verir. Ayrıca çocuğunuza onu önemsediğinizi ve birlikte vakit geçirmek istediğinizi gösterir.
- Çocuğunuzla birlikte okuyun. Okuryazarlık gelişimi için okuma önemlidir. Hikaye anlatmak veya kendi kitabınızı yazmak gibi okuryazarlık etkinliklerini de deneyebilirsiniz.
PROGRAMI KEŞFEDİN
Hazırlık sınıflarımızda; sorgulamaya dayalı, öğrenci-öğretmen işbirliğine dayalı bir program geliştirilmiştir. PYP yaklaşımı temele alınarak hazırlanan sınıf ortamlarından öğrenim gören çocuklar; bağımsız düşünme, etkili iletişim kurma ve risk alma konusunda teşvik edilir. Hazırlanan temalar; öğrencilerin ve öğretmenlerin sosyal ve fen bilimlerini derinlemesine keşfetmesi için olanak sunar. Günlük yapılan aktiviteler arasında sabah toplantısı, grup çalışmaları, drama, zumba, günlük yaşam becerileri, matematik, beden eğitimi, müzik, sanat, proje üretme, sunum, keşif atölyeleri, duyusal atölyeler, doğada zaman ve serbest zaman etkinlikleri yer almaktadır.